Voorjaarscompetitie 2022

Gezelligheid, nieuwe vrienden maken en nog beter leren tennissen: dat is competitie spelen! Heb je nog nooit voorjaarscompetitie gespeeld? Laat dit je niet tegenhouden! Het aanbod is zeer divers en is voor zowel de beginnende spelers als voor topspelers aantrekkelijk. 

Je speelt in een team dat bestaat uit minimaal 4 teamleden: 4 dames of 4 heren en voor een gemengd team 2 heren en 2 dames. 4 is het minimum, maar in verband met blessures/verhinderingen is het aan te raden om met 6 teamleden in te schrijven.

De voorjaarscompetitie beslaat zeven speeldagen tussen begin april en begin juni. Een uitzondering hierop is de vrijdagavondcompetitie: in de nieuwe opzet wordt er om de week gespeeld. Je team speelt in een poule met acht deelnemers. De teams worden door de KNLTB ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio. Je speelt thuis of je gaat bij een andere vereniging op bezoek. Je treft iedere tegenstander maar één keer. Het team dat na de zeven speeldagen de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen.

Als je je inschrijft voor de competitie, dan rekenen je teamgenoten op je. Zorg dat je goede afspraken maakt met je teamgenoten over je beschikbaarheid. Het competitieaanbod en de speeldagen vind je in de bijlage.

Inschrijven

Krijg jij zin om deel te nemen? Schrijf je dan samen met je team voor 20 december 2021 in! Stuur een e-mail naar [email protected] Geef bij de inschrijving alle namen (voor en achternaam) van de teamleden op en wie de captain (telefoonnummer en e-mailadres) is: het aanspreekpunt voor de competitieleiding en het team. 

Heb je (nog) geen team? Schrijf je evengoed in. Wie weet kunnen wij een nieuw team vormen. Mocht dit niet lukken dan zetten we je op de reserve-/invallijst.

Na de sluiting van de inschrijvingen, weten wij hoeveel teams er zich hebben ingeschreven en laten wij jullie zo spoedig mogelijk weten of je team ook kan deelnemen aan de voorjaarscompetitie. Wij zullen ons best doen om aan alle verzoeken te voldoen. Houd wel rekening met het volgende:

  • Teams die zich compleet inschrijven krijgen voorrang boven teams die niet compleet zijn
  • Als er te veel inschrijvingen zijn wordt er mogelijk geloot
  • De vrijdagavond- en zondagcompetititie zijn het populairst. Op zaterdag is er nog genoeg ruimte voor nieuwe teams
  • Als een team niet compleet is en er losse aanmeldingen zijn, zullen we de leden met elkaar in contact brengen
  • De competitie is niet vrijblijvend. Als een team niet komt opdagen, heeft dat consequenties voor de club (er kunnen boetes uitgedeeld worden) 

Mocht je meer willen weten of heb je vragen? Laat het ons dan weten. Hieronder vind je meer info over het aanbod en de dagen waarop gespeeld gaat worden.

De VCL / competitieleiding

 

Hieronder kunt u de documenten ook downloaden:

aanbod-knltb-voorjaarscompetitie-2022-noord-holland(4).pdf data-voorjaarscompetitie-alle-2022-definitief(1).pdf