Uitnodiging zondagavond 19 november

01 oktober 2023


HELP JE KIND BIJ HET LEREN BEWEGEN / SPORTEN / TENNISSEN

U I T N O D I G I N G

Zondag 19 november 19.30 – 21.30 uur in het clubhuis
Tweede van vier bijeenkomsten over kinderen, tennis en leren:
TALENT ONTWIKKELING

Beste ouder,

Jeugdtennis ontwikkelt zich. Die ontwikkeling staat niet op zichzelf. Het aantal lesuren gym in het basisonderwijs is de afgelopen twintig jaar verdubbeld. Sporttraining en -onderwijs worden steeds professioneler, de docenten zijn steeds beter opgeleid. Wetenschappelijk onderzoek levert veel nieuwe kennis over bewegend leren. Die ontwikkelingen dragen bij aan de kwaliteit van jeugdtennis(les). Tennis draagt bij aan de motorische, sociale en mentale ontwikkeling van kinderen.

In vier bijeenkomsten deel ik de kennis en ervaring  die ik de afgelopen jaren heb verzameld. Eerst vertel ik een aantal dingen over het onderwerp dat die avond centraal staat. De lijn van het verhaal is als PowerPoint presentatie op het TV scherm te zien. Daarop laat ik ook een aantal filmpjes zien. Als er vragen zijn, zal ik die proberen te beantwoorden. Dit eerste deel duurt ongeveer 50 minuten. Je ontvangt een hand out met lees- en kijktips over het onderwerp. Na de pauze gaan we met elkaar de baan op om aan den lijve te ondervinden hoe het is om te leren als een kind.

Na de bijeenkomst snap je beter welke ontwikkeling je kind doormaakt, en hoe je je kind daarbij kunt ondersteunen. 

De bijeenkomst vindt plaats in het clubhuis, en op de baan. Deelname is gratis, je consumpties reken je wel af. Trek kleding aan waarin je makkelijk beweegt. Je hoeft verder niks mee te nemen, het materiaal voor het praktijkdeel regel ik. En om goed voor te kunnen bereiden, stel ik het op prijs als je je komst aankondigt door mij een appje te sturen: 06 41375642

TALENT ONTWIKKELING
zondag 19 november 2023, 19.30 – 21.30 uur

INFORMATIE-DEEL: aanleg; wat is wel & wat is niet trainbaar; prestatie; vroege of late specialisatie; waarom stoppen pubers met hun sport?; leervermogen en het belang van een brede motorische ontwikkeling; vier competitieve vermogens; mindset; de mythe van de 10.000 uur (en hoe daar vanaf te komen); blessures; impliciet vs expliciet leren; plezier.
PRAKTIJKDEEL: herken en ervaar verschillende vormen van leren en trainen; ervaar hoe de rol van de docent verschilt per leerstijl.

Tot 19 november.

Grote groet,

Fulco van ’t Hag
06 41375642

PLEZIER zondag 28 januari 2024, 19.30 – 21.30 uur
OMGEVING zondag 10 maart 2024, 19.30 – 21.30 uur

Nieuwscategorieën