Nieuwsbrief Jeugd

NIEUWSBRIEF JEUGD KADOELEN

Dit is de eerste editie van de Nieuwsbrief Jeugd. We maken 3 proefversies, en dit is de eerste. Doel: ouders en kinderen goed op de hoogte houden van jeugdactiviteiten binnen en buiten de vereniging, van de ontwikkelingen rondom de jeugdcommissie i.o. en de jeugdlessen. Suggesties en adviezen graag per mail. Dat kan door een mailtje te sturen naar [email protected]

ACTIVITEITEN TOT DE ZOMERVAKANTIE
Laatste speeldag Kia Tenniskids competitie (maandag 10 juni)
Aanstaande maandag vindt de laatste speeldag van de jeugdcompetitie plaats. In rood en oranje kunnen ook de kinderen die tot nog toe niet hebben gespeeld, meedoen. Laat het Fulco (zie info verderop) even weten, dan maakt hij het in orde.

Spelers die toernooitjes willen spelen in hun eigen speelsterkte, kijken voor een lijst met toernooien in de omgeving op:
toernooikalender

Kidsdag bij tennistoernooi Rosmalen (woensdag 12 juni)
Jaarlijks staat de woensdag tijdens de week van het Libéma Open (grastoernooi in Rosmalen) in het teken van de jeugd. Bezoek aan de kidsdag is op eigen gelegenheid: toptennis kijken, clinics en workshops volgen, exclusieve kidspersconferentie waar je vragen aan topspelers kunt stellen, tennisgames met mooie prijzen. Kijk voor tijden, kosten en tickets op:
libemakidsday

Uitwisselingstoernooi Tenniskids feest bij TV Tie Breakers (zaterdag 22 juni)
Speciaal voor kinderen die vier keer of vaker deel hebben genomen aan de Kia Tenniskids competitie (Rood, Oranje en Groen) in het voorjaar organiseert de KNLTB met vijf tennisverenigingen in het land het Tenniskids Feest. Onze competitiespelers zijn uitgenodigd voor het Tenniskids Feest bij TV Tie Breakers.

Zondag 23 juni vindt het tweede uitwisselingstoernooi van onze verenigingen plaats. Na een succesvolle eerste editie bij Heb Durf, zijn de spelers van TOB en Heb Durf dit jaar bij Kadoelen te gast. Voor alle kinderen die het leuk vinden om samen dubbelwedstrijden te spelen op hun eigen niveau. De kinderen kunnen zich samen inschrijven of - als ze nog geen maatje hebben - individueel. In dat geval zoeken wij iemand.

In de week voor de 23ste juni ontvangt iedereen die zich heeft aangemeld de laatste informatie over het toernooi.
Aanmelden via jeugd@atckadoelen.nl (graag vermelden naam, kleur, naam maatje)
Aanmelden kan tot en met 15 juni.

Kosten: €2,- per inschrijving
Voor informatie kun je bellen / appen met Fulco (0641375642).

Zondag 7 juli (9.00 - 11.00 uur) vindt de volgende editie plaats van het jeugdtoernooi voor spelers in rood, oranje en groen. De strijd in deze drie categorieën gaat om de wisseltrofee: een hele grote gouden knijper. De wedstrijdvormen en -regels worden tijdens de tennisles geoefend en op de dag zelf nog even uitgelegd. Prijsuitreiking is direct na afloop - en voor iedereen is er dan nog wat lekkers. Deelname is gratis. Aanmelden bij Fulco (0641375642) via WhatsApp.

Kia Tenniskids Competitie Najaar 2019 - nu aanmelden.
Deze periode krijgen de kinderen bij de tennisles een flyer met de gegevens van de Kia Tenniskids Competitie voor het najaar mee. De speeldata en de leeftijdseisen per kleur staan hieronder in de afbeelding. Anders dan tot nu toe zal de vereniging een kleine bijdrage voor competitiedeelname vragen. Het exacte bedrag is nog niet bekend maar zal rondom een tientje per deelnemers liggen.

Aanmelden graag in overleg met Fulco (0641375642), die de teamsamenstelling in de gaten houdt.

OUDERCOMMISSIE IN OPRICHTING

Twee moeders zijn plannen aan het maken voor een jeugdcommissie.
Voorlopige doelen:
- kinderen meer begeleid laten tennissen dan alleen tijdens de les
- de jeugd(activiteiten) zichtbaarder maken binnen de vereniging
- de belangen van de jeugdleden behartigen.

Binnenkort ontvangen alle ouders een gerichte mail met een verzoek om deel te nemen / bij te dragen.

TENNISLES KLEUTERS EN BEGINNERS

Voor kleuters en beginnende spelers (6, 7 en 8 jaar) is nog plaats in een aantal lesgroepen:
Kleutertennis
iedere woensdag 15.00 - 15.45 uur (ouder-kind lessen)
Beginners
woensdag 16.00 - 17.00 uur
donderdag 17.00 - 18.00 uur (meiden)
vrijdag 17.00 - 18.00 uur
zaterdag 9.00 - 10.00 uur

Inschrijven kan op www.yourtennis.nl/clubs/atc-kadoelen

Met vragen kunt u terecht bij Fulco (0641375642).