Vertrouwenscontactpersoon

Jolanda de Jong

Vertrouwenscontactpersoon (VCP)

Gezelligheid en een goede sfeer staan bij A.T.C. Kadoelen centraal. Het is voor ons belangrijk dat we een veilige tennisvereniging zijn waar alle leden, trainers en bezoekers zich thuis voelen. Toch kan het gebeuren dat je tijdens of na het tennissen te maken krijgt met ongewenste omgangsvormen, zoals seksuele intimidatie, agressie, geweld, pesten of discriminatie.

Ben je lid van A.T.C. Kadoelen en heb je te maken met ongewenst gedrag van tennissers, trainers/coaches of andere mensen die bij tennisactiviteiten betrokken zijn, dan kun je contact opnemen met onze vertrouwenscontactpersoon Jolanda de Jong.

Je kunt bij haar terecht als je denkt dat je slachtoffer bent of dreigt te worden van ongewenste omgangsvormen of als je vragen hebt over dit onderwerp.

Wat kan de vertrouwenscontactpersoon voor je doen?
De vertrouwenscontactpersoon is er voor jou. Zij neemt je serieus en luistert naar je verhaal. Ze wijst je de weg bij het zoeken naar oplossingen. Informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld. 

De vertrouwenscontactpersoon kan je helpen om een klacht in te dienen bij de vereniging, sportbond of politie. Maar gewoon even praten kan ook.

Praktische informatie.
Jolanda de Jong is te bereiken via de e-mail. [email protected] of via haar telefoonnummer, dat staat in de ledenlijst van de club in de KNLTB-app. Alleen de melding dat je Jolanda wilt spreken is voldoende. Zij zal per e-mail of telefoon een afspraak met je maken.

Centrum Veilige Sport Nederland
De website Centrum Veilige Sport Nederland geeft je extra informatie over grensoverschrijdend gedrag, de definities en sport specifieke signalen daarvan per onderwerp. Dit betreft pesten, discriminatie, integriteit, seksuele intimidatie en misbruik, matchfixing, verboden middelengebruik, intimidatie en machtsmisbruik. 

Daarnaast is er uitleg over het stappenplan, preventie en het maken van een (anonieme) melding via “Speak Up’. Tevens heeft deze site een chatfunctie onder de kop ‘Praat nu’.

 

Je kunt ook contact opnemen met één van de vertrouwenspersonen van de KNLTB:  

George de Ceunink.  06 45149741 of [email protected]

Anoeska Hagenstein 06 39699110 of [email protected]

Lex Pull                       06 33108111 of [email protected]

 

NOC*NSF meldpunt CVSN:

Telefoon: 0900 – 2025590.

E-mail: [email protected]

Het meldpunt is bereikbaar op werkdagen van 8.30u – 17.30u.