Jeugd Tennis

Jeugd Tennis

Tennis

We gaan tennissen, jij en ik. Sportschoenen aan, rackets pakken en een paar ballen. De baan op. We tennissen. We slaan de bal over het net. We hebben plezier. We battelen, proberen steeds weer het punt te winnen. We maken het elkaar zo moeilijk mogelijk. We rennen en slaan de bal. We scoren, we slaan de bal in het net of de bal is ons te snel af. Elke bal is spannend. We worden moe, we blijven rennen. We zweten ons het rotje. Niet opgeven, doorgaan! Maar jij hebt beloofd om 4 uur thuis te zijn. Dus moeten we nu stoppen. Jij, en ik ook. Want in mijn eentje kan ik niet tennissen.

Mooie sport hè? Je speelt in je eentje maar je kunt niet zonder de ander. Blijkbaar is tennissen battelen en samenwerken tegelijk.

Wil je graag tennissen?

Onze tennisleraren Edwin Gruijs & Fulco van ’t Hag verzorgen de lessen:

Lespagina Fulco
Lespagina Edwin

Als je nog niet eerder hebt getennist en nog niet zeker weet of je het echt wilt, kom je gewoon een keer uitproberen! Neem contact op met de trainers en spreek een proefles af. Een racket heb je (nog) niet nodig, sportschoenen en kleding waarin je makkelijk beweegt wel. Bespreken we na de proefles of tennis iets voor jou is, en hoe je je voor lidmaatschap en les aanmeldt.

Waarom lid worden van ATC Kadoelen?

Meer dan 150 kinderen tennissen al bij Kadoelen - bijna allemaal wonen ze in Noord.
We hebben verenigingstoernooitjes voor alle leeftijden en niveaus (het KneiterKnappeKnijperToernooi, bij voorbeeld); uitwisselingen met verenigingen uit de omgeving; een tenniskamp in de zomervakantie; scholierencompetitie; jeugdclubkampioenschappen; een pepernotentoernooi rondom Sinterklaas en een oliebollentoernooi aan het einde van de kerstvakantie.
Als lid van de vereniging ben je ook direct lid van de KNLTB (de landelijke tennisbond), zodat je mee kunt doen aan regionale jeugdcompetities, tennisfestijnen en jeugdtoernooien. Dat kan al vanaf 6 jaar!

Deelname aan de verenigingsactiviteiten en de jeugdcompetities is - met uitzondering van het jeugdkamp - gratis. De vereniging betaalt zaken als inschrijfgeld en de trainers stellen materiaal beschikbaar. In ruil vragen we van de ouders en van de oudere kinderen wat hulp bij de voorbereiding en uitvoering van de activiteiten.

Iedereen die op de tennisbanen van ATC Kadoelen wil spelen moet lid worden van de vereniging - dus ook als je toch alleen maar tennisles wilt.

Jeugdtennis voor de grote mensen

In de tennislessen en in alle activiteiten ligt de nadruk op het stimuleren van de zelfstandigheid van het kind. Op basis van plezier in sporten en leren, werken de trainers in de lessen aan techniek en conditie, sportiviteit en verantwoordelijkheid. Bij de activiteiten en in de competities zien we dat terug: de tennisbaan is van de kinderen. Zij spelen samen, tellen samen en lossen conflicten samen op. Ouders ondersteunen en stimuleren, complimenteren en troosten als dat nodig is. Maar de kinderen zijn de baas op de baan.

In de praktijk ziet jeugdtennis er daarom nog wel eens anders uit dan hoe wij grote mensen vinden dat tennis zou moeten zijn. Maar als de kinderen het spel willen spelen zoals wij dat kennen, zoals we het zelf spelen en zoals het regelmatig op televisie is te zien, dan groeien ze daar vanzelf naartoe. Als kinderen van 6 jaar een wedstrijdje met elkaar tot een einde brengen waar ze alle twee tevreden mee zijn, is dat wat ons betreft een succes.

verplicht vrijwillig
Voor de uitvoering van de activiteiten is de inzet van ouders onmisbaar. Deelname aan een activiteit door je kind brengt daarom ook voor jou als ouder een bescheiden investering met zich mee. Soms moeten er boodschappen worden gehaald, de bar moet bij een toernooitje worden gedraaid, het speelschema van een competitiedag moet worden gemaakt of er zijn hand- en spandiensten bij het tenniskamp te verrichten. Met de inzet van ouders, oudere kinderen en de trainers houden we de kosten laag en de activiteiten daarmee voor iedereen toegankelijk.

Voor de ouders van kinderen die competitie gaan spelen, geven de trainers een workshop over begeleiding, wedstrijdleiding en coaching.

de jeugdcommissie
Wij zijn altijd op zoek naar ouders die het leuk vinden om in de jeugdcommissie plaats te nemen zodat er meer activiteiten georganiseerd kunnen worden voor onze jonge sporters. De jeugdcommissie stelt ook de activiteitenagenda op en is de belangenbehartiger van de jeugd binnen de vereniging. Heb je interesse en wil je weten wat dat inhoudt en hoeveel tijd dat kost, neem dan contact op met de jeugdcommissie via [email protected].

Subsidie voor jeugdleden via JFS of Sportvergoeding Jeugd

Voor jeugdleden t/m 17 jaar met of zonder stadspas (Amsterdam) is het mogelijk om de contributie, tennislessen en een racket volledig vergoed te krijgen via het Jeugdfonds Sport Amsterdam kijk voor de voorwaarden van JFS op deze website of bij Sportvergoeding Jeugd kijk op deze website voor directe vergoeding met een stadspas via ATC Kadoelen.

210221 wedstrijdjes voorjaarsvakantie 2021 opzet rood oranje groen.pdf 2102021 SCOREFORMULIER voorjaarsvakantie 2021.pdf