8 opslagoefeningen om zelf te doen

Regelmatig oefenen spelers hun opslag – emmer ballen bij de achterlijn en meppen maar. Om die tijd en inspanning nog wat meer rendement te geven, bedacht ik oefenmateriaal. Vanaf woensdag 10 mei liggen op de tafel in de gang twee setjes oefenkaarten: 8 opslagoefeningen om zelfstandig te doen. Het materiaal dat je voor de oefeningen nodig hebt, staat ook op tafel: een emmer trainingsballen en een stapel trainingshoedjes. Je kunt de oefeningen in willekeurige volgorde doen. Na de basis-oefening kun je uitbreiden met meer uitdaging. Belangrijk: sla bij alle oefeningen de bal zo hard als je kunt. De uitdagingen in de oefeningen zijn niet bedoeld om met een boogbal op te lossen. Het werkt pas als je de bal doorslaat. Hou je dus niet in – en onthoud: de aanhouder wint!

Je oefent een aantal aspecten van de opslag: mikken, balanceren (opgooi), aanpassingsvermogen, (hoog (hoger) raakpunt, vaart (hard slaan). Andere zaken zoals grip, effect, relatie 1e & 2e opslag, opgooi verbeteren et cetera kun je beter samen met een docent oefenen.

In het reserveringssysteem kun je zien op welke momenten je in je eentje een baan kunt reserveren. (Maar je kunt de oefeningen ook met z’n tweeën doen, natuurlijk.)

In het filmpje zie je hoe je de oefenkaarten gebruikt: