Tennislessen Fulco in 2022/2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TENNISLESSEN JEUGD, JONGEREN & VOLWASSENEN

LESAANBOD 2022 - 23
Na de zomervakantie starten de lessen voor het jaar 2022 – 2023. De lessen lopen door tot de zomervakantie 2023. Zo sluit het programma aan op het schooljaar van kinderen en jongeren, en op het jaarprogramma van andere sporten.

Voor leerlingen die nog nooit hebben getennist en de sport in een lesgroep willen leren kennen, is er een reeks van 12 kennismakingslessen tot de kerstvakantie. Vóór 1 december beslissen de leerlingen of ze door willen gaan. In overleg beslissen we of en zo ja, hoe de lessen na de kerstvakantie verder gaan.

JEUGD & JONGEREN
De groepslessen voor kinderen zijn vanaf 6 jaar, op alle niveaus volgens het Tenniskids-systeem: naarmate de kinderen vaardiger worden, spelen ze op een groter veld met snellere ballen. In de lessen worden verschillende les-vormen gebruikt: naast individuele opdrachten werken kinderen veel samen in tweetallen, viertallen en als groep. Ik probeer steeds weer de les zo in te richten dat de kinderen zich niet bewust zijn dat ze iets leren, maar onbewust en spelenderwijs steeds een beetje beter worden. De lessen sluiten goed aan op de gymlessen op school, en leren de kinderen ook het nodige over sportiviteit en omgangsvormen.

Jongeren die op de middelbare school zitten, worden zoveel als mogelijk bij elkaar ingedeeld. Op deze leeftijd gaan beleving & contact met elkaar hand in hand. In groepen tot 12 leerlingen worden de deelnemers op niveau ingedeeld en leren ze met en van elkaar. 

VOLWASSENEN
Intensieve lessen met veel aandacht voor techniek, conditioneel werk en spelinzicht, in verrassende en uitdagende les-vormen. In de lessen wordt hard gewerkt, veel gelachen en veel geleerd. Beginners lessen in groepen van acht deelnemers, gevorderde spelers in groepen van acht (wo, do, vrij) of vier (ma, za of doordeweeks overdag). In de lessen is (veel) ruimte voor input vanuit de laddercompetitie en de voorjaarscompetitie.

CORONA-REGELS RONDOM DE TENNISLESSEN
Momenteel gelden voor de tennislessen geen andere regels dan voor de vereniging gelden. Als trainer blijf ik met verschijnselen thuis en test ik. De test bepaalt of ik lesgeef of in isolatie ga. Ik vertrouw er op dat (de ouders van) mijn leerlingen dienovereenkomstig handelen.

TARIEVEN
35 groepslessen jeugd / jongeren € 315,- p.p.
34 groepslessen volwassenen 8 personen € 459,- p.p.
34 groepslessen volwassen 4 personen € 229,50 p.p.
12 groepslessen volwassen beginners 8 personen € 81,- p.p.

Volwassenen die doordeweeks overdag les krijgen, ontvangen een korting van 8%.

Voor privé- en duo-lessen neemt u contact op met mijn collega’s Edwin en Allard.
Om aan de tennislessen deel te kunnen nemen dien je lid te zijn van ATC Kadoelen.

ALGEMENE VOORWAARDEN

JEUGD / JONGEREN
De lesgroepen van jeugd / jongeren gaan bij vijf inschrijvingen van start, en kunnen doorgroeien tot maximaal vijftien resp. twaaf. Om grote groepen goed les te geven, word ik regelmatig geassisteerd. De assistenten zijn allemaal tussen de 13 – 17 jaar oud, en volgen les bij mij. Ik coach en begeleid hen, en ze groeien in hun rol. Zo houden we de mogelijkheid om tussentijds leerlingen te plaatsen ook al is er geen tijd / ruimte om nieuwe lesgroepen te starten. In de lessen is naast aandacht voor het werken met racket en bal ook veel tijd voor het verbeteren van conditie en coördinatie.

VOLWASSENEN
De lesgroepen voor vier volwassenen starten bij drie deelnemers, groepen van acht leerlingen gaan met zes spelers van start.

BETALING
Na indeling ontvangt de leerling een voorschotfactuur voor de eerste dertig lessen van de reeks. Dat bedrag kan in overleg in tweeën worden voldaan. Aan het einde van de lessenreeks wordt het verschil tussen de betaalde en uitgevoerde lessen verrekend. U ontvangt daarvoor een tweede factuur.

Beginners ontvangen een vooschotfactuur voor de eerste tien lessen van de reeks. Dit bedrag dient in één keer te worden betaald voor aanvang van de lessenreeks. Afhankelijk van een eventueel vervolg van de reeks na de kerstvakantie, worden de lessen die nog niet zijn betaald afgerekend of er volgt een tweede voorschotfactuur voor de lessen in 2023.

AANMELDEN VOOR GROEPSLES (ZOMER 2022)
Om in te schrijven, maak eenmalig een account aan en meld u aan op yourtennis.nl
Heeft u al een account, dan kunt u direct inschrijven. 

TENNISLES VAN FULCO
Sinds 1 oktober 2017 werk ik als zelfstandig clubtrainer bij ATC Kadoelen nadat ik er al een paar jaar via tennisschool Tennis Op Maat les gaf. Ik vind Kadoelen een van de mooiste tennisparken in Amsterdam: overal om je heen is ruimte, het is er groen en er vliegen nooit vliegtuigen over. Sinds begin dit jaar staat een prachtig clubhuis te wachten op een feestelijke ingebruikname. De ideale omgeving voor ont-moeten: je bent samen en werkt samen, het oordeel bestaat niet en in tegenstelling tot ons dagelijks leven moet niks.

Dat leidt tot tennisles met: plezier in tennis en leren; technische en tactische verbetering; aandacht voor gezondheid, veiligheid en vrijheid; oog voor persoonlijke aanleg en uitdaging; creatieve en uitdagende spel- en oefenvormen. Het is een lesmethode die ook iets van de leerling vraagt: de verantwoordelijkheid voor het eigen leerproces. Ik organiseer de lessen, stimuleer en coach de individuele leerlingen naar en over de rand van hun comfortzone, en stuur de dynamiek van de groep. Voor leerling loont inzet en toewijding aan het eigen leerproces – het leren begint als we onze comfortzone durven te verlaten.
In de samenstelling van de lesgroepen zoek ik naar combinaties van mensen die op een paar belangrijke punten elkaar versterken: ze moeten qua persoonlijkheid een beetje bij elkaar passen; hun spelniveau hoeft niet hetzelfde te zijn maar mag niet teveel uiteenlopen; de leerdoelen moeten op elkaar aansluiten (bij voorbeeld: de ene leerling wil aanvallender leren spelen, de ander zoekt meer vastigheid – twee doelen die goed met elkaar samen gaan).

Behalve tennisleraar ben ik gevorderd instructeur Athletic Skills Model (ASM), een methodiek die leerlingen helpt fitter en atletischer te worden. Dat helpt blessures voorkomen en beter bewegen. Met jeugd werk ik volgens de methode Tenniskids. Ik heb een Verklaring Omtrent Gedrag en volgde de training “In Veilige Handen” (over fysieke, sociale  en emotionele veiligheid bij het werken met kinderen). Zoals alle tennisleraren heb ik een reanimatie-diploma.

Heeft u vragen, over de lessen voor jeugd of jongeren, over les in het algemeen of over de corona-maatregelen, neem dan even contact op: stuur een WhatsApp bericht naar
06 41375642 of mail naar [email protected]

Voor meer informatie over mij en mijn werk, kijk op www.fulco.org. 

Hieronder kunt u de agenda van de winterlessen bekijken / downloaden:

 221219 lesrooster eerste kwartaal 2023.pdf