Tennislessen Fulco in 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TENNISLESSEN JEUGD, JONGEREN & VOLWASSENEN
Amsterdam, 27 februari 2022

ZOMERLESSEN 2022
Maandag 11 april starten de tennislessen van het zomerseizoen. De lessenreeks bestaat voor jeugd en voor volwassenen uit 14 lesdagen. Het rooster loopt tot de zomervakantie (16 juli). Lessen die uitvallen worden niet ingehaald en evenmin betaald.

JEUGD & JONGEREN
In voorjaar & zomer zijn er groepslessen voor kinderen vanaf 6 jaar, op alle niveaus volgens het Tenniskids-systeem: naarmate de kinderen vaardiger worden, spelen ze op een groter veld met snellere ballen. In de lessen worden verschillende les-vormen gebruikt: naast individuele opdrachten werken kinderen veel samen in tweetallen, viertallen en als groep. Ik probeer steeds weer de les zo in te richten dat de kinderen zich niet bewust zijn dat ze iets leren, maar onbewust en spelenderwijs steeds een beetje beter worden. De lessen sluiten goed aan op de gymlessen op school, en leren de kinderen ook het nodige over sportiviteit en omgangsvormen.

Voor kinderen van 4 & 5 jaar zijn er woensdagmiddag ouder-kind lessen van drie kwartier. Ouders en kinderen spelen in een circuit allerlei spelletjes die de sport op het niveau van kleuters toegankelijk maakt.

Jongeren die op de middelbare school zitten, worden zoveel als mogelijk bij elkaar ingedeeld. Op deze leeftijd gaan beleving & contact met elkaar hand in hand. In groepen tot 12 leerlingen worden de deelnemers op niveau ingedeeld en leren ze met en van elkaar. 

VOLWASSENEN
Intensieve lessen met veel aandacht voor techniek, conditioneel werk en spelinzicht, in verrassende en uitdagende les-vormen. In de lessen wordt hard gewerkt, veel gelachen en veel geleerd. Beginners lessen in groepen van acht deelnemers, gevorderde spelers in groepen van acht of vier. Voor spelers die in de laddercompetitie of de voorjaarscompetitie actief zijn, is er een apart aanbod om in de les te werken aan waar men in de competitie tegenaan is gelopen.

CORONA-REGELS RONDOM DE TENNISLESSEN

Algemeen
Momenteel gelden voor de tennislessen geen andere regels dan die voor de vereniging van toepassing zijn.

TARIEVEN

ZOMERLESSEN
14 ouder/kind lessen kleutertennis 90,- per kind
14 groepslessen jeugd / jongeren € 120,- p.p.
14 groepslessen volwassenen 8 personen € 90,- p.p.
14 groepslessen volwassen 4 personen € 175,- p.p.
Privé- en duoles € 50,- per uur

Door de snelle groei van de vereniging en de grote vraag naar tennisles, zijn privé- en duoles beperkt beschikbaar op werkdagen overdag.

Om aan de tennislessen deel te kunnen nemen dien je lid te zijn van ATC Kadoelen.

 

ALGEMENE VOORWAARDEN

JEUGD
De lesgroepen van jeugd / jongeren gaan bij vijf inschrijvingen van start, en kunnen doorgroeien tot maximaal achttien. Om grote groepen goed les te geven, word ik regelmatig geassisteerd. De assistenten zijn allemaal tussen de 14 – 17 jaar oud, en volgen les bij mij. Ik heb hen in hun rol gecoacht en begeleid, en ze groeien steeds meer in hun rol. Zo houden we de mogelijkheid om tussentijds leerlingen te plaatsen ook al is er geen tijd / ruimte om nieuwe lesgroepen te starten. In de lessen is naast aandacht voor het werken met racket en bal ook veel tijd voor het verbeteren van conditie en coördinatie.

Kleutertennis start bij 4 inschrijvingen.

VOLWASSENEN
De lesgroepen voor vier volwassenen starten bij drie deelnemers, groepen van acht leerlingen gaan met zes spelers van start.

BETALING
Na indeling ontvangt de leerling een factuur voor de eerste tien lessen van de reeks. Dat bedrag dient in één keer te worden voldaan voor aanvang van de lessen. Aan het einde van de lessenreeks worden de lessen die na de eerste tien zijn gegeven, afgerekend. U ontvangt daarvoor een tweede factuur.

 

AANMELDEN VOOR GROEPSLES (ZOMER 2022)

Om in te schrijven, volg deze link, maak eenmalig een account aan en meld u aan:
https://www.yourtennis.nl/clubs/atc-kadoelen.
Heeft u al een account, dan kunt u direct inschrijven. 

 

TENNISLES VAN FULCO

Sinds 1 oktober 2017 werk ik als zelfstandig clubtrainer bij ATC Kadoelen nadat ik er al een paar jaar via tennisschool Tennis Op Maat les gaf. Ik vind Kadoelen een van de mooiste tennisparken in Amsterdam: overal om je heen is ruimte, het is er groen en er vliegen nooit vliegtuigen over. Sinds begin dit jaar staat een prachtig clubhuis te wachten op een feestelijke ingebruikname. De ideale omgeving voor ont-moeten: je bent samen en werkt samen, het oordeel bestaat niet en in tegenstelling tot ons dagelijks leven moet niks.

Dat leidt tot tennisles met: plezier in tennis en leren; technische en tactische verbetering; aandacht voor gezondheid, veiligheid en vrijheid; oog voor persoonlijke aanleg en uitdaging; creatieve en uitdagende spel- en oefenvormen. Het is een lesmethode die ook iets van de leerling vraagt: de verantwoordelijkheid voor het eigen leerproces. Ik organiseer de lessen, stimuleer en coach op de leerdoelen van de individuele leerlingen en op de dynamiek van de groep. Voor leerling loont inzet en toewijding aan het eigen leerproces.

In de samenstelling van de lesgroepen zoek ik naar combinaties van mensen die op een paar belangrijke punten elkaar versterken: ze moeten qua persoonlijkheid een beetje bij elkaar passen; hun spelniveau hoeft niet hetzelfde te zijn maar mag niet teveel uiteenlopen; de leerdoelen moeten op elkaar aansluiten (bij voorbeeld: de ene leerling wil aanvallender leren spelen, de ander zoekt meer vastigheid – twee doelen die goed met elkaar samen gaan).

Behalve tennisleraar ben ik gevorderd instructeur Athletic Skills Model (ASM), een methodiek die leerlingen helpt fitter en atletischer te worden. Dat helpt blessures voorkomen en beter bewegen. Met jeugd werk ik volgens de methode Tenniskids. Ik heb een Verklaring Omtrent Gedrag en volgde de training “In Veilige Handen” (over fysieke, sociale  en emotionele veiligheid bij het werken met kinderen). Zoals alle tennisleraren heb ik een reanimatie-diploma.

Heeft u vragen, over de lessen voor jeugd of jongeren, over les in het algemeen of over de corona-maatregelen, neem dan even contact op:
Stuur een WhatsApp bericht naar 06 41375642 of mail naar [email protected]

Voor meer informatie over mij en mijn werk, kijk op www.fulco.org

Hieronder kunt u de lesroosters van lopende en komende lessenreeksen downloaden:  

LESROOSTER ZOMER 22.pdf