Tennislessen Fulco in 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TENNISLESSEN JEUGD, JONGEREN & VOLWASSENEN
Amsterdam, 21 augustus 2020

WINTERLESSEN 2020 - 2021
Vanaf 3 oktober gaan de tennislessen van het winterseizoen van start. De lessenreeks bestaat voor jeugd en voor volwassenen uit 18 lessen. Het rooster loopt door tot begin maart. Lessen die uitvallen worden niet ingehaald en evenmin betaald.

JEUGD
In najaar & winter zijn er lessen voor kinderen vanaf 6 jaar, op alle niveaus volgens het Tenniskids-systeem: naarmate de kinderen vaardiger worden, spelen ze op een groter veld met snellere ballen. In de lessen worden verschillende les-vormen gebruikt: naast individuele opdrachten werken kinderen veel samen in tweetallen viertallen en als groep. Ik probeer steeds weer de les zo in te richten dat de kinderen zich niet bewust zijn dat ze iets leren, maar onbewust en spelenderwijs steeds een beetje beter worden. Ideaal om met wedstrijdjes in verenigingsverband of met competitie te combineren. Bij aanvang van de lessen ontvangen alle kinderen een tennisschrift met het lesrooster, pagina’s om wedstrijdverslagjes te maken en een overzicht van de jeugdactiviteiten in deze periode.

VOLWASSENEN
Intensieve lessen met veel aandacht voor techniek, conditioneel werk en spelinzicht, in verrassende en uitdagende les-vormen. In de lessen wordt hard gewerkt, veel gelachen en veel geleerd. Na een half jaar ben je klaar om het geleerde in praktijk te brengen. Speel regelmatig ladderwedstrijdjes of ga in het voorjaar competitiespelen. In de lessen doen mensen vaak contacten op om mee vrij te spelen.

CORONA-REGELS RONDOM DE TENNISLESSEN

Naar de les
Als je benauwd of verkouden bent, hoest of (beginnende) koorts hebt, blijf je thuis. Is er thuis iemand die positief op corona is getest, koorts heeft (38 graden of meer) of serieuze benauwdheidsklachten, blijf je thuis. Allemaal niet? Dan kom je naar de les. Stop je racket, papieren zakdoekjes en een fles water in je tas.Voordat je van huis gaat, ga je naar het toilet en was je je handen. Op het park is de WC geopend maar goed als je die niet hoeft te gebruiken. Je wacht met de anderen bij de ingang van baan 3, tot de trainer zegt dat jullie mogen komen. Je loopt langs het hek van baan 3 en baan 2 naar de lesbaan. Voor de les reinig je je handen – handgeld staat op de lesbaan.

De 1,5 meter tennisles
Op de baan hoeven kinderen tot en met 18 jaar geen afstand van elkaar te houden. Tot de trainer bewaar je wel 1,5 meter afstand. Volwassenen houden onderling ook 1,5 meter afstand houden. De trainer ziet daarop toe, en richt de les zodanig in dat de oefenstof je daarbij helpt.

Als je geen eigen racket hebt, kun je er een lenen. Dat racket wordt na gebruik gedesinfecteerd. Verder zijn op de baan EHBO-materiaal, desinfecteergel en papieren zakdoekjes aanwezig - maar fijn als je die laatste ook zelf meeneemt. Verder gelden de regels waar we de afgelopen maanden goed op hebben kunnen oefenen: hoest of nies in je elleboog, schud geen handen en probeer je gezicht niet aan te raken.

Als het lesuur er bijna op zit, ruimen we op. Als we klaar zijn, verzamel je je spullen en ga je door de deur op baan 1 via het pad naar de kantine. De trainer sluit achter jullie de deur en haalt de leerlingen bij baan 3 naar de lesbaan (1). De trainer desinfecteert materiaal zoals leenrackets maar ook ballen met een glad oppervlak en trainingshulpmiddelen na elke les.

TARIEVEN

WINTERLESSEN
18 groepslessen jeugd € 150,- p.p.
18 groepslessen volwassenen € 225,- p.p.
Privé- en duoles € 50,- per uur

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om eenmalige of meerdere lessen af te spreken op een ander moment in de week.

Om aan de tennislessen deel te kunnen nemen dien je lid te zijn van ATC Kadoelen.

GROEPSLESSEN

JEUGD
De lesgroepen van kinderen gaan bij vijf inschrijvingen van start, en kunnen doorgroeien tot maximaal twaalf voordat de groep in overleg gesplitst wordt in twee lesgroepen. Zo houden we de mogelijkheid om tussentijds leerlingen te plaatsen. In de lessen is naast aandacht voor het werken met racket en bal ook veel tijd voor het verbeteren van conditie en coördinatie.

VOLWASSENEN
De tennislessen voor volwassenen starten bij drie deelnemers en groeien tot maximaal vier leerlingen.

BETALING
Na indeling ontvangt de leerling een factuur voor de eerste vijftien lessen van de reeks. Dat bedrag dient in één keer te worden voldaan. Aan het einde van de lessenreeks worden de lessen die na de eerste vijftien zijn gegeven, afgerekend. U ontvangt daarvoor een tweede factuur. 

AANMELDEN VOOR GROEPSLES (WINTER '20-'21)

Om in te schrijven, volg deze link, maak eenmalig een account aan en meld u aan:
https://www.yourtennis.nl/clubs/atc-kadoelen.
Heeft u al een account, dan kunt u direct inschrijven. 

TENNISLES VAN FULCO

Sinds 1 oktober 2017 werk ik als zelfstandig clubtrainer bij ATC Kadoelen nadat ik er al een paar jaar via tennisschool Tennis Op Maat les gaf. Ik vind Kadoelen een van de mooiste tennisparken in Amsterdam: overal om je heen is ruimte, het is er groen en er vliegen nooit vliegtuigen over. De ideale omgeving voor ont-moeten: je bent samen en werkt samen, het oordeel bestaat niet en in tegenstelling tot ons dagelijks leven moet niks.

Dat leidt tot tennisles met: plezier in tennis en leren; technische en tactische verbetering; aandacht voor gezondheid, veiligheid en vrijheid; oog voor persoonlijke aanleg en uitdaging; creatieve en uitdagende spel- en oefenvormen. Het is een lesmethode die ook iets van de leerling vraagt: de verantwoordelijkheid voor het eigen leerproces. Ik organiseer de lessen, stimuleer en coach op de leerdoelen van de individuele leerlingen en op de dynamiek van de groep. Voor leerling loont inzet en toewijding aan het eigen leerproces.

In de samenstelling van de lesgroepen zoek ik naar combinaties van mensen die op een paar belangrijke punten elkaar versterken: ze moeten qua persoonlijkheid een beetje bij elkaar passen; hun spelniveau hoeft niet hetzelfde te zijn maar mag niet teveel uiteenlopen; de leerdoelen moeten op elkaar aansluiten (bij voorbeeld: de ene leerling wil aanvallender leren spelen, de ander zoekt meer vastigheid – twee doelen die goed met elkaar samen gaan).

Behalve tennisleraar ben ik gevorderd instructeur Athletic Skills Model (ASM), een methodiek die leerlingen helpt fitter en atletischer te worden. Dat helpt blessures voorkomen en beter bewegen. Met jeugd werk ik volgens de methode Tenniskids. Ik heb een Verklaring Omtrent Gedrag en volgde de training “In Veilige Handen” (over fysieke, sociale  en emotionele veiligheid bij het werken met kinderen). Zoals alle tennisleraren heb ik een reanimatie-diploma.

Heeft u vragen, over de lessen voor jeugd of jongeren, over les in het algemeen of over de corona-maatregelen, neem dan even contact op:
06 41375642 of fulco3000@hotmail.com


Voor meer informatie over mij en mijn werk, kijk op www.fulco.org. Hieronder kunt u de lesroosters van lopende en komende lessenreeksen downloaden:  

lesdata winter 20 21.pdf 200820 lesrooster zomer 2020 volwassenen.pdf