Tennislessen Fulco in 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TENNISLESSEN JEUGD, JONGEREN & VOLWASSENEN
Amsterdam, 8 juli 2021

WINTERLESSEN 2021
Vanaf zaterdag 2 oktober starten de tennislessen van het winterseizoen. De lessenreeks bestaat voor jeugd en voor volwassenen uit 16 lessen. Het rooster loopt door tot eind maart 2022. Lessen die uitvallen worden niet ingehaald en evenmin betaald.

JEUGD
In najaar en winter zijn er lessen voor kinderen vanaf 6 jaar, op alle niveaus volgens het Tenniskids-systeem: naarmate de kinderen vaardiger worden, spelen ze op een groter veld met snellere ballen. In de lessen worden verschillende les-vormen gebruikt: naast individuele opdrachten werken kinderen veel samen in tweetallen, viertallen en als groep. Ik probeer steeds weer de les zo in te richten dat de kinderen zich niet bewust zijn dat ze iets leren, maar onbewust en spelenderwijs steeds een beetje beter worden. Ideaal om met wedstrijdjes in verenigingsverband te combineren.

VOLWASSENEN
Intensieve lessen met veel aandacht voor techniek, conditioneel werk en spelinzicht, in verrassende en uitdagende les-vormen. In de lessen wordt hard gewerkt, veel gelachen en veel geleerd. Na een half jaar ben je klaar om het geleerde in praktijk te brengen. Speel regelmatig ladderwedstrijdjes (als dat weer mag) of ga competitiespelen in het voorjaar. In de lessen doen mensen vaak contacten op om mee vrij te spelen. Beginners lessen in groepen van acht deelnemers, gevorderde spelers in groepen van vier.

CORONA-REGELS RONDOM DE TENNISLESSEN

Algemeen
Voor alle tennislessen geldt: ze vinden plaats als lesgroep en lesvorm voldoen aan de richtlijnen die de overheid stelt. Op het moment van schrijven wordt op en buiten de tennisbaan eigenlijk alleen de 1,5 meter nog als regel gehanteerd. Omdat ik bij de jeugdlessen veel materiaal gebruik dat de kinderen ook aanraken, vraag ik bij de jeugdlessen aan de deelnemers om hun handen te desinfecteren.

Naar de les
Als je benauwd of verkouden bent, hoest of (beginnende) koorts hebt, blijf je thuis. Is er thuis iemand die positief op corona is getest of in afwachting is van het resultaat van een test, koorts heeft (38 graden of meer) of serieuze benauwdheidsklachten, blijf je thuis. Allemaal niet? Dan kom je naar de les.

Als je geen eigen racket hebt, kun je er een lenen. Dat racket wordt na gebruik gedesinfecteerd. Verder zijn op de baan EHBO-materiaal, desinfecteergel en papieren zakdoekjes aanwezig - maar fijn als je die laatste ook zelf meeneemt. Verder gelden de regels waar we het afgelopen jaar goed op hebben kunnen oefenen: hoest of nies in je elleboog, schud geen handen (geef elkaar en racket high five na afloop van de les) en probeer je gezicht niet aan te raken.

TARIEVEN

WINTERLESSEN
16 groepslessen jeugd € 130,- p.p.
16 groepslessen volwassenen € 200,- p.p.
16 groepslessen volwassen beginners € 100,- p.p.
Privé- en duoles € 50,- per uur

Door de snelle groei van de vereniging en de grote vraag naar tennisles, zijn privé- en duoles beperkt beschikbaar.

Om aan de tennislessen deel te kunnen nemen dien je lid te zijn van ATC Kadoelen.

GROEPSLESSEN

JEUGD
De lesgroepen van kinderen gaan bij vijf inschrijvingen van start, en kunnen doorgroeien tot maximaal achttien. Om grote groepen goed les te geven, word ik regelmatig geassisteerd. De assistenten zijn allemaal tussen de 14 – 17 jaar oud, en volgen les bij mij. Ik heb hen in hun rol gecoacht en begeleid, en ze groeien steeds meer in hun rol. Zo houden we de mogelijkheid om tussentijds leerlingen te plaatsen ookal is er geen tijd / ruimte om nieuwe lesgroepen te starten. In de lessen is naast aandacht voor het werken met racket en bal ook veel tijd voor het verbeteren van conditie en coördinatie.

VOLWASSENEN
De tennislessen voor volwassenen starten bij drie deelnemers en groeien tot maximaal vier leerlingen. Voor beginners (niet of nauwelijks getennist) starten groepen bij minimaal zes spelers en groeien door tot maximaal acht.

BETALING
Na indeling ontvangt de leerling een factuur voor de eerste dertien lessen van de reeks. Dat bedrag dient in één keer te worden voldaan voor aanvang van de lessen. Aan het einde van de lessenreeks worden de lessen die na de eerste twaalf zijn gegeven, afgerekend. U ontvangt daarvoor een tweede factuur. 

AANMELDEN VOOR GROEPSLES (winter 21-22)

Om in te schrijven, volg deze link, maak eenmalig een account aan en meld u aan:
https://www.yourtennis.nl/clubs/atc-kadoelen.
Heeft u al een account, dan kunt u direct inschrijven. 

TENNISLES VAN FULCO

Sinds 1 oktober 2017 werk ik als zelfstandig clubtrainer bij ATC Kadoelen nadat ik er al een paar jaar via tennisschool Tennis Op Maat les gaf. Ik vind Kadoelen een van de mooiste tennisparken in Amsterdam: overal om je heen is ruimte, het is er groen en er vliegen nooit vliegtuigen over. Sinds begin dit jaar staat een prachtig clubhuis te wachten op een feestelijke ingebruikname. De ideale omgeving voor ont-moeten: je bent samen en werkt samen, het oordeel bestaat niet en in tegenstelling tot ons dagelijks leven moet niks.

Dat leidt tot tennisles met: plezier in tennis en leren; technische en tactische verbetering; aandacht voor gezondheid, veiligheid en vrijheid; oog voor persoonlijke aanleg en uitdaging; creatieve en uitdagende spel- en oefenvormen. Het is een lesmethode die ook iets van de leerling vraagt: de verantwoordelijkheid voor het eigen leerproces. Ik organiseer de lessen, stimuleer en coach op de leerdoelen van de individuele leerlingen en op de dynamiek van de groep. Voor leerling loont inzet en toewijding aan het eigen leerproces.

In de samenstelling van de lesgroepen zoek ik naar combinaties van mensen die op een paar belangrijke punten elkaar versterken: ze moeten qua persoonlijkheid een beetje bij elkaar passen; hun spelniveau hoeft niet hetzelfde te zijn maar mag niet teveel uiteenlopen; de leerdoelen moeten op elkaar aansluiten (bij voorbeeld: de ene leerling wil aanvallender leren spelen, de ander zoekt meer vastigheid – twee doelen die goed met elkaar samen gaan).

Behalve tennisleraar ben ik gevorderd instructeur Athletic Skills Model (ASM), een methodiek die leerlingen helpt fitter en atletischer te worden. Dat helpt blessures voorkomen en beter bewegen. Met jeugd werk ik volgens de methode Tenniskids. Ik heb een Verklaring Omtrent Gedrag en volgde de training “In Veilige Handen” (over fysieke, sociale  en emotionele veiligheid bij het werken met kinderen). Zoals alle tennisleraren heb ik een reanimatie-diploma.

Heeft u vragen, over de lessen voor jeugd of jongeren, over les in het algemeen of over de corona-maatregelen, neem dan even contact op: stuur een WhatsApp bericht naar
06 41375642 of mail naar [email protected]

Voor meer informatie over mij en mijn werk, kijk op www.fulco.org

Hieronder kunt u binnenkort de lesroosters van lopende en komende lessenreeksen downloaden:  

 

lesrooster najaar winter 2021 22.pdf