Tennislessen Fulco in 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TENNISLESSEN JEUGD, JONGEREN & VOLWASSENEN
Amsterdam, 22 februari 2021

ZOMERLESSEN 2021
Vanaf zaterdag 10 april gaan de tennislessen van het zomerseizoen van start. De lessenreeks bestaat voor jeugd en voor volwassenen uit 15 lessen. Het rooster loopt door tot eind september. Lessen die uitvallen worden niet ingehaald en evenmin betaald.

JEUGD
In voorjaar en zomer zijn er lessen voor kinderen vanaf 4 jaar, op alle niveaus volgens het Tenniskids-systeem: naarmate de kinderen vaardiger worden, spelen ze op een groter veld met snellere ballen. In de lessen worden verschillende les-vormen gebruikt: naast individuele opdrachten werken kinderen veel samen in tweetallen, viertallen en als groep. Ik probeer steeds weer de les zo in te richten dat de kinderen zich niet bewust zijn dat ze iets leren, maar onbewust en spelenderwijs steeds een beetje beter worden. Ideaal om met wedstrijdjes in verenigingsverband of met competitie te combineren.

TENNISKAMP voor 6 – 12 jarigen (16 t/m 20 augustus, 9.00 – 17.30 uur)
In de laatste week van de zomervakantie vindt een tenniskamp plaats: maandag 16 t/m vrijdag 20 augustus staat elke dag bol van tennis, sport & spel, samen eten maken (en eten, natuurlijk), workshops creatief en natuur- & sportexcursies in de directe omgeving van ons tennispark. Tijdens het kamp staan thema’s als sportiviteit, plezier, gezondheid, buiten zijn en samenwerken centraal. Op de vrijdagmiddag sluiten we af met een presentatie voor familie en vrienden: aanvang 16.00 uur.

Kosten: € 250,- per deelnemer, meerdere kinderen uit 1 gezin € 200,- / deelnemer Jeugdfonds Sport / Stadspas: voor kinderen die via stadspas of JSF lid zijn, komen voor korting in aanmerking. Neem even contact op met Fulco. Inschrijving: click hier voor inschrijving via yourtennis.nl
Informatie: meer informatie op factsheet Tenniskamp, onderaan deze pagina te downloaden.
Vragen: neem even contact op met Fulco 06 41375642

KLEUTERTENNIS voor ouders en kinderen.
Voor 4- en 5-jarigen is er kleutertennis: ouder-kind lessen van 45 minuten. De kinderen maken spelenderwijs kennis met elkaar, met allerlei spel- en samenwerkingsvormen en met heel veel verschillende materialen. De activiteiten sluiten aan bij de fantasierijke wereld van deze jongste jeugd. De ouders doen spelletjes samen met hun kind of nemen deel in groepsspelletjes. Het programma ondersteunt de kinderen in hun motorische ontwikkeling, met extra aandacht voor coördinatieve vaardigheden.

VOLWASSENEN
Intensieve lessen met veel aandacht voor techniek, conditioneel werk en spelinzicht, in verrassende en uitdagende les-vormen. In de lessen wordt hard gewerkt, veel gelachen en veel geleerd. Na een half jaar ben je klaar om het geleerde in praktijk te brengen. Speel regelmatig ladderwedstrijdjes (als dat weer mag) of ga competitiespelen. In de lessen doen mensen vaak contacten op om mee vrij te spelen. Beginners lessen in groepen van acht deelnemers, gevorderde spelers in groepen van vier.

CORONA-REGELS RONDOM DE TENNISLESSEN

Algemeen
Voor alle tennislessen geldt: ze vinden plaats als lesgroep en lesvorm voldoen aan de richtlijnen die de overheid stelt. Op het moment van schrijven zou dat betekenen dat de ouder-kind lessen kleutertennis nog niet van start kunnen. Maar begin april kunnen de maatregelen zodanig zijn versoepeld, dat we wel kunnen beginnen. Dus: schrijf in en hou de berichtgeving in de gaten.

Naar de les
Als je benauwd of verkouden bent, hoest of (beginnende) koorts hebt, blijf je thuis. Is er thuis iemand die positief op corona is getest of in afwachting is van het resultaat van een test, koorts heeft (38 graden of meer) of serieuze benauwdheidsklachten, blijf je thuis. Allemaal niet? Dan kom je naar de les. Stop je racket, papieren zakdoekjes en een fles water in je tas. Voordat je van huis gaat, ga je naar het toilet en was je je handen. Op het park is de WC geopend maar goed als je die niet hoeft te gebruiken. Je wacht met de anderen op het terras bij het clubhuis, tot de trainer zegt dat jullie mogen komen. Je gebruikt de deur in het hek bij baan 1. Voor de les reinig je je handen – handgeld staat op de lesbaan.

De 1,5 meter tennisles
Op de baan hoeven kinderen tot en met 18 jaar geen afstand van elkaar te houden. Tot de trainer bewaar je wel 1,5 meter afstand. Volwassenen houden onderling ook 1,5 meter afstand houden. De trainer ziet daarop toe, en richt de les zodanig in dat de oefenstof je daarbij helpt. Vooralsnog mogen er twee volwassenen op een baan. Normaal gesproken zijn voor groepen van vier leerlingen twee banen beschikbaar. In geval dat niet zo is, schakelen we om naar 30-minuten lessen voor 2 personen.

Als je geen eigen racket hebt, kun je er een lenen. Dat racket wordt na gebruik gedesinfecteerd. Verder zijn op de baan EHBO-materiaal, desinfecteergel en papieren zakdoekjes aanwezig - maar fijn als je die laatste ook zelf meeneemt. Verder gelden de regels waar we het afgelopen jaar goed op hebben kunnen oefenen: hoest of nies in je elleboog, schud geen handen (geef elkaar en racket high five na afloop van de les) en probeer je gezicht niet aan te raken.

Als het lesuur er bijna op zit, ruimen we op. Als we klaar zijn, verzamel je je spullen en ga je door de deur op baan 1 via het pad naar de kantine. De trainer desinfecteert materiaal zoals leenrackets maar ook ballen en trainingshulpmiddelen met een glad oppervlak na elke les.

TARIEVEN ZOMERLESSEN
15 groepslessen jeugd € 125,- p.p.
15 groepslessen volwassenen € 190,- p.p.
15 groepslessen volwassen beginners € 95,- p.p.
15 ouder-kind lessen kleutertennis € 100,- per koppel
Privé- en duoles € 50,- per uur

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om eenmalige of meerdere lessen af te spreken op een ander moment in de week.

Om aan de tennislessen deel te kunnen nemen dien je lid te zijn van ATC Kadoelen.

GROEPSLESSEN

JEUGD

De lesgroepen van kinderen gaan bij vijf inschrijvingen van start, en kunnen doorgroeien tot maximaal twaalf voordat de groep in overleg gesplitst wordt in twee lesgroepen. Zo houden we de mogelijkheid om tussentijds leerlingen te plaatsen. In de lessen is naast aandacht voor het werken met racket en bal ook veel tijd voor het verbeteren van conditie en coördinatie.

OUDER-KIND LESSEN KLEUTERTENNIS
De lesgroep start bij 5 aanmeldingen en groeit door tot maximaal 8 koppels.

VOLWASSENEN
De tennislessen voor volwassenen starten bij drie deelnemers en groeien tot maximaal vier leerlingen. Gezien de snelle groei van de vereniging werken mijn collega Edwin en ik met beginnersgroepen van acht leerlingen. Deze groepen starten bij minimaal zes spelers.

BETALING
Na indeling ontvangt de leerling een factuur voor de eerste twaalf lessen van de reeks. Dat bedrag dient in één keer te worden voldaan voor aanvang van de lessen. Aan het einde van de lessenreeks worden de lessen die na de eerste twaalf zijn gegeven, afgerekend. U ontvangt daarvoor een tweede factuur.
 
AANMELDEN VOOR GROEPSLES (ZOMER 2021)
Om in te schrijven, volg deze link, maak eenmalig een account aan en meld u aan:
https://www.yourtennis.nl/clubs/atc-kadoelen
Heeft u al een account, dan kunt u direct inschrijven. 

TENNISLES VAN FULCO
Sinds 1 oktober 2017 werk ik als zelfstandig clubtrainer bij ATC Kadoelen nadat ik er al een paar jaar via tennisschool Tennis Op Maat les gaf. Ik vind Kadoelen een van de mooiste tennisparken in Amsterdam: overal om je heen is ruimte, het is er groen en er vliegen nooit vliegtuigen over. Sinds begin dit jaar staat een prachtig clubhuis te wachten op een feestelijke ingebruikname. De ideale omgeving voor ont-moeten: je bent samen en werkt samen, het oordeel bestaat niet en in tegenstelling tot ons dagelijks leven moet niks.

Dat leidt tot tennisles met: plezier in tennis en leren; technische en tactische verbetering; aandacht voor gezondheid, veiligheid en vrijheid; oog voor persoonlijke aanleg en uitdaging; creatieve en uitdagende spel- en oefenvormen. Het is een lesmethode die ook iets van de leerling vraagt: de verantwoordelijkheid voor het eigen leerproces. Ik organiseer de lessen, stimuleer en coach op de leerdoelen van de individuele leerlingen en op de dynamiek van de groep. Voor leerling loont inzet en toewijding aan het eigen leerproces.

In de samenstelling van de lesgroepen zoek ik naar combinaties van mensen die op een paar belangrijke punten elkaar versterken: ze moeten qua persoonlijkheid een beetje bij elkaar passen; hun spelniveau hoeft niet hetzelfde te zijn maar mag niet teveel uiteenlopen; de leerdoelen moeten op elkaar aansluiten (bij voorbeeld: de ene leerling wil aanvallender leren spelen, de ander zoekt meer vastigheid – twee doelen die goed met elkaar samen gaan).

Behalve tennisleraar ben ik gevorderd instructeur Athletic Skills Model (ASM), een methodiek die leerlingen helpt fitter en atletischer te worden. Dat helpt blessures voorkomen en beter bewegen. Met jeugd werk ik volgens de methode Tenniskids. Ik heb een Verklaring Omtrent Gedrag en volgde de training “In Veilige Handen” (over fysieke, sociale  en emotionele veiligheid bij het werken met kinderen). Zoals alle tennisleraren heb ik een reanimatie-diploma.

Heeft u vragen, over de lessen voor jeugd of jongeren, over les in het algemeen of over de corona-maatregelen, neem dan even contact op: 06 41375642 of [email protected]
Voor meer informatie over mij en mijn werk, kijk op www.fulco.org
Hieronder kunt u de lesroosters van lopende en komende lessenreeksen downloaden:  

 

lesdata winter 20 21.pdf lesdagen zomer 2021.pdf FACTSHEET JEUGDKAMP TENNIS ZOMER 2021.pdf